Smuk Holsted blev navnet på det projekt, som blev resultatet af et møde i juni 2019. Medlemmer fra Holsted lokalråd samt andre ildsjæle havde taget initiativ til mødet, og der var et pænt fremmøde på 30. Der blev skrevet navnelister med email-adresser og telefonnumre på deltagere, som ønskede at indgå i et fremtidigt arbejde for at Holsted kunne komme til at fremstå renere og smukkere. Der blev tale om en gruppe, der ville arbejde på at fortovene i byens indfaldsgader skulle blive renere – renses for ukrudt og affald. En anden gruppe ville arbejde for et blomstrende Holsted, og en tredje gruppe ville arbejde for at tomme butiksruder skulle udsmykkes.


Efterfølgende lykkedes det et medlem af lokalrådet at få samlet sponsorater og bidrag fra lokale borgere og virksomheder, så disse midler suppleret med midler i Holsted lokalråd gjorde det muligt at indkøbe en trailer. Ligeledes blev der anskaffet trækvogne og redskaber og refleksveste med mere. Herefter gik de frivilliges arbejde med rengøring af fortove i gang.


I efteråret/vinteren 2019 blev der nedgravet blomsterløg i græsarealet mellem Højmarksvej og Søndergade/Storegade samt rundt om træerne på Torvet i Holsted N. Tidligere var der blevet nedgravet påskeliljeløg i volden mellem Åparken og amtsvejen, så disse i blomst bød ”Velkommen til Holsted”


Samtidig lykkedes det få midler til at anskaffe 7 store og 3 små blomsterfade i støbejern, som med lokal smed og maskinvirksomheds hjælp blev påmonteret ben. En fragtvirksomhed hjalp med en frontlæsser.


Efter ibrugtagning af blomsterfadene har lokalrådet indkøbt vandbeholder m.v. til trailer og Smuk Holsted har fået aftale med lokal virksomhed om, at der her kan tappes vand på beholderen i traileren, som er parkeret ved virksomheden og tages indendørs i nytårsdagene.


Lokalrådet fik også indkøbt og i december 2019 monteret fotostat til ruderne i den nedlagte manufakturforretning i Storegade ved jernbaneoverskæringen.


Lokalrådet fik aftale med kunstnergruppen Krussedullerne om at udstille malerier og akvareller i vinduesparti på nedlagt tæppeforretning i Storegade. Der var fernisering i december 2019.